kolmapäev, 21. jaanuar 2015

LOBEELIA 'CAMBRIDGE BLUE'

Lobeeliate ettekasvatamine on kuulduste järgi üks paras katsumus. Kuna mina sain lobeeliaseemned kingituseks, siis pääsu pole, tuleb ära proovida. Suvelilli ei taha talikülvina kasvatada, sest siis hakkavad taimed hiljem õitsema.

Lobelia erinus 'Cambridge Blue'
Otsisin vana plastikust puuviljakarbi, kuhu tegin põhja augud, et liigne vesi saaks vajadusel ära nõrguda. Seejärel panin karpi niisutatud toasooja kasvuturba, mille käega pealt ära tasandasin. Lobeelia seemned on väga tillukesed, seepärast neid ei kaeta kasvusubstraadiga. Parema kontakti saavutamiseks mullaga patsutasin käega õrnalt mullapinna peale seemnete külvi üle. Jäätisepulgale kirjutasin tulevaste taimede nime ja külvamise kuupäeva ning torkasin pulga külvikarpi. Niiskuse säilitamiseks katsin külvi toidukilega, kuhu tegin mõned õhuaugud.

Lobeeliate külv


Kui kõik läheb plaani järgi, siis toatemperatuuril (+18º...+23º C) ja valges idanedes peaksid ilmuma tõusmed umbes pooleteise nädalaga. Vahepeal tuleb külve vajadusel pihustiga niisutada. Peale tärkamist võiks temperatuur olla pisut madalam, siis ei veni taimed välja. Kasvukoht peaks olema võimalikult valge.

Nõuandeid tubaseks istikute kasvatamiseks 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar