reede, 20. märts 2015

TALVE VIIMANE PÄEV

Soojad kevadised ilmad said vahetult enne ametlikku kevade algust läbi ja nüüd lubatakse lund ning lörtsi. Prrrr. Tegin talve viimase päeva õhtul mõned pildid, et tulevikus oleks võrdlusmoment olemas. Eelmise aasta kevade algus oli päris lumerohke. Tänavu sadas talve viimasel päeval vihma.

Kaksikud

Edev sinilill

Märtsikellukesed

Salat

Kaheksast maguna topsist on kolmes elu märgata

13. märtsil külvasin karpidesse argentiina raudürdi, valge kosmose 'Sonata White' ja lilltubaka seemned ning viisin karbid kütmata kasvuhoonesse. Tänaseks on kosmose karbis juba midagi tärganud.
 
Cosmos 'Sonata White'

Peenras on mesiohakas vaikselt rohetama hakanud. Kunagi sain Marini käest taimed, kuid sordi nime ei tea. Õitseb juulist septembrini lillakassiniste kerakujuliste õitega.

Echinops

14. märtsil külvasin tomatiseemned aknalauale karpidesse. Tomatite talikülviga ma sel aastal ei tegele, sest tahaks võimalikult varakult saaki saada. Poest ma uusi seemneid ei toonud, sest eelmisel aastal sai liiga palju erinevaid seemneid kokku ahnitsetud. Seekord siis sellised sordid: 'Black Cherry', 'Koralik', ' Black Opal', 'Tiny Tim', 'Vilja', 'Roma', 'Polbig'. Kahju, et 'Sungold' sai eelmisel aastal kõik maha külvatud, sest see on üks tõeliselt maitsev kirsstomat.

Tomatid

Lobeeliad ei edene ikka kohe üldse. Istutasin nad jälle ümber, sest kasvumuld ei olnud kõige õigem ehk.

Lobeeliad
Maguskirsipuu oksad õitsevad
Kevade saabumise tähistamine

Kevade algus 21. märtsil kell 00.45.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar