teisipäev, 3. mai 2016

ESIMESED REDISED JA KÖÖGIVILJAKASTID

Paar aastat tagasi oli mul kasvuhoones rediseid ja salateid suuremas koguses juba söömiskõlbulikuks saanud aprilli lõpus, kuid sel aastal olen sellega pisut hiljaks jäänud. Esimesed redised on nüüdseks küll ära söödud, kuid salati ma kasvatasin ette ja istutasin hoopis välja peenrasse, aga nende kasvamisega läheb veel aega.

Esimesed redised kasvuhoones
Samad redised 09-04

Kuressaare GOSPA katusel on sellest aastast väike ürdiaed. Saab siis näha, et kas taimekesed peavad vastu päikeses ja tuules. Põnev on igatahes.


18. aprillil külvasin kastidesse redist, tilli, värvilisi porgandeid, saialilli... . Siis aga läksid ilmad külmaks ja vahepeal sadas isegi lörtsi. Tekkis juba hirm, et äkki sai liialt kiirustatud. Kuid tänaseks on redise read rohetama hakanud.

Redisetaimed naudivad päikest

Kevadised ilmad on ju väga muutlikud, mai algusest alates on lausa suvised temperatuurid. Täna istutasin ühte kasti ettekasvatatud salatitaimi. Salati nimi jäi fikseerimata ja seemnepaki pistsin taimede juurde. Lähiajal uurin sordi välja, siis ka pikem jutt antud salati kohta.

Cichorium endivia

Salat on tuvastatud, see on nimelt KÄHAR ENDIIVIASIGUR  'Nuance' (Friseesalat). See on salatsiguri lehtvorm. Agrotehnika on salati sarnane. Tõusmetest valmimiseni kulub 80 päeva. Külmakindel. Kuna salatilehed on mõrkja maitsega, siis on lisandiks sobivad maugusa maitsega ananass, virsik ja pirn.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar