esmaspäev, 8. oktoober 2018

ÖÖKÜLM

Viimane kevadine öökülm oli juunis ja esimene sügisene oktoobris. Ootamatu oli hommikul valget maad näha, sest öökülma lubati ainult sisemaal, saartel pidi olema +6.


Juunis olnud külm võttis ära põhus kasvanud kartulite pealsed, kuid sellest polnud häda, saak on täiesti olemas. Järgmisel aastal pistan rohkem kartuleid põhku kasvama.


Märksa suurem oli kompostmullas kasvanud kartulite saak, seal ei ole ka külm kahju teinud pealsetele.


Äärmiselt kuum suvi möödus põhiliselt kastes. Muru niitma ei pidanud, sest ta lihtsalt ei kasvanud. Kui viitsisid ja jõudsid kasta, siis oli ka saak kindlustatud. Kõik tomatisordid, mida ma sel aastal kasvatasin (aprilli postituses sortide nimed), maitsesid väga hästi ja saak oli ka suur.



Ka kurgid kasvasid väga hästi nii kasvuhoones kui ka avamaal, kuigi kastmist oli hullult palju. Pole ammu kasvuhoones kurki kasvatanud, nüüd siis proovisin põõsaskurki 'Bush Champion' ja ei kahetse. Avamaakurkidest kasvatasid suure saagi 'Dirigent' ja 'Trilogy RZ'.




Augustis said valmis mustikad, füüsalid ja viinamarjad ning pilt läks veelgi värvilisemaks.


Septembris läks väga tuliseks, sest kasvuhoones said valmis kanged tšillid. 'Rocoto Red' hakkas suure hooga kevadel kasvama, kuid viljadeni ikkagi ei jõudnud. 'Habanero Caribbean Red' alustas tagasihoidlikuma kasvuga, kuid viljad on valmis ja kes julgeb, see maitseb.


Loodus muutub aina värvilisemaks ja kohe-kohe on käes vananaistesuvi mõnusalt soojade ilmadega. Kui kellelgi on vaja veel midagi istutada, siis jõuab veel seda teha.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar