reede, 25. juuli 2014

MARISE TALIKÜLVID

Sain täna Mariselt pildid tema talikülvatud suvikute kohta ja peab ütlema, et uskumatult hea tulemus. Peruu nikandra ja kera-lõvikõrva seemned ei ole olnud enam esimeses nooruses, kunagi Räpina kooli peenralt korjatud, kuid taimed on väga lopsakad. Kui Marin saadab pildid oma talikülvidest, siis võib ehk tulemusi arvestades ka edaspidi talikülviga tegeleda. Tomatite ja paprikate tarvis varun tulevikus siiski aknalauale ruumi.
Peruu nikandra kasvab kuni meetri kõrguseks, tal on sinised õied ja vili meenutab füüsali oma. Ahtalehine peiulill on samuti talikülvatud ja rõõmustab juba silma oma kollaste õitega.

Nicandra physaloides ja
Tagetes tenuifolia

Sellelt nikandralt võttis Maris 2011-09-06 seemned


Kera-lõvikõrv kasvab kuni kahe meetri kõrguseks, oranžid õisikud meelitavad kohale liblikaid ja mesilasi.

Leonotis nepetifolia

Selle pildi lõvikõrvast on Maris teinud Räpinas 2010-09-23

Argentiina raudürdi seemned olid poest ostetud ja idanesid hästi. Kuna mina kasvatasin raudürdid aknalaual ette, siis minu taimed hakkasid juuli alguses õitsema, kuid Marise omad on ka kohe-kohe oma sinakaslillasid õisi avamas.

Verbena bonariensis, cinnia ja lobelia
Argentiina raudürt on kasvult hõre, püstine ja hästi harunev. Armastab toitaineterikast ja vett hästi läbilaskvat mulda, päikselist kasvukohta ja tuulevarju. Raudürdiga koos saavad ühes potis hästi hakkama veel tsinniad ehk pruudisõled (talikülvatud) ja lobeeliad.


2 kommentaari:

  1. Tere,
    ka mina korjasin Leonotis nepetifolia seemneid Tartu Botaanikaaiast. Olen seal praktikal ja mulle see tegevus lubatud. Küll aga tunnen huvi, missugust idanemisreziimi need seemned vajavad- valgus, temperatuur ja niiskus. Olen rõõmus ka viidetele kirjanduslikest allikatest. Tervitades, Marju

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere Marju! Minul puudub igasugune kogemus lõvikõrvaga, kuid Maris on kasvatanud teda ainult talikülvina. See tähendab seda, et seemned on külvatud veebruaris-märtsis mulda ja siis külvid välja piltlikult öeldes lumehange viidud kevadet ootama.

      Kustuta