esmaspäev, 9. aprill 2018

KÕRRELISED

Harilik saluhein 'Aureum' on hõre kohev puhmik, kõrgus 40-60 cm. Lehed on kollakasrohelised, pehmed ja kaardus. Suve teisel poolel muutub lehtede värv heleroheliseks. Õitseb mais-juulis. Õrnad helerohelised õiepähikud. Kasvab poolvarjulisel või varjulisel, jahedal parasniiskel pinnasel. Lühiealine, kuid soodsates tingimustes külvab end ise. Külmakindel. Oma pehme kollase lehevärviga toob varakevadisse metsaaeda erksust ja sära.

Milium effusum 'Aureum'

Juus-stepirohi on veidi kaardus lehtedega õhuline püstjas puhmik. Lehed on pikad ja peened, hallikad. Kõrgus kuni 100 m. Õied on kuni 20 cm pikkuste ohetega laiad ja kohevad õisikud. Kasvukoht peaks olema päikseline, vett hästi läbilaskev kuiv ja lahja pinnas. Paljundatakse seemnetega kevadel või pärast seemnete küpsemist. Kuivatamiseks tuleks kõrsi enne seemnete küpsemist korjata. Juus-stepirohi on Eesti kliimas üks vastupidavamaid ja talvekindlamaid stepirohu liike.

Stipa capillata

Paruktarn 'Bronze Form' on ühtlaselt ümar puhmik, kellel kõrgust 30 cm ja laiust 30-60 cm. Lehed on pruunid ja rippuvad, tihti paistavad, nagu oleks ära kuivanud. Õitseb mais-juunis. Pärit on Uus-Meremaalt. Pinnase suhtes vähenõudlik, kuid kasvukoht peaks olema päikseline. Vajab talveks katet. Paljundatakse jagamise teel ja seemnetega.

Carex comans 'Bronze Form'

Nüüd tuleb kaunitaridele õiged kasvukohad leida, kuid esialgu paljundan neid jagamise teel ja istutan pottidesse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar