reede, 27. aprill 2018

ROOSIDE ISTUTAMINE

Kui külalisi on oodata, siis on tark neile ka tööd organiseerida, sest enne olgu ikka töö ja siis lõbu või oli see hoopis vastupidi. Minule tuli Marin üle pika aja külla ja kuna mul oli abi vaja, siis peale pidulikku õhtu- ja hommikusööki sõitsimegi vihmasajus Kuressaare lossi müüride poole. Meil ikka vedas, kuna kohale jõudes vihma enam ei sadanud ja töö tegemiseks oli ilm päris soodne, sest ei olnud ei liiga soe ega ka mitte liiga külm. Eelmised roosid olid kõikvõimalikele roosihaigustele alla vandunud ja seetõttu tuli nad välja vahetada.

Marin roose istutamas

Tegelikult ju väga soe ei olnud ja kiiremaid liigutusi tehes saime pealelõnaks töö tehtud. Nüüd jääb vaid suve oodata, et saaks rooside ilu nautida.
Pargiroos 'Robusta' on säravpunaste lihtõitega pargiroos, kes õitseb jaanipäevast külmadeni välja, kõrgust on tal umbes 1,5 m. Jahukaste teda väga ei kimbuta, kuid tahmlaiksus on kahjuks selle roosisordi nõrkuseks, samuti lehetäid. Hoolduslõikus: kevadel tuleb eemaldada mõni vanem oks, teised oksad tuleb lõigata elujõulise pungani. Kui võrsel on kõik pungad ilusad, siis võib kääritöö unustada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar