pühapäev, 5. aprill 2015

MUNAPÜHAD


Lootsin vaikselt, et sel aastal ma mune ei värvi ega kaunista, kuid läks ikkagi teisiti. Naabrinaisele külla minnes ootas ees kausitäis keedetud mune, mis oli vaja ilusaks teha. Alustasime autoportreedega, mis kukkusid suhteliselt identsed välja. Edasi tegutses naabrinaine munamaalingutega, kuid pilt jäi mul kahjuks tegemata, sest keskendusin sibulapiruka söömisele.

Naabrimutid

Külast koju jõudes otsustasin hakata asjalikuks, sest pikad pühad väsitavad lõpuks ära. Kõigepealt tegin kasvuhoones väikese ülevaatuse ja avastasin, et redisetaimed on juba päris suured.

Redis

Forsüütial on pungad juba nii palju paisunud, et kui kui järgmisel nädalal hakkab päike särama, siis on põõsas varsti kollaseid õisi täis. Alles peale õitsemist hakkab forsüütia lehti kasvatama.

Forsüütia

Kuna tomatitaimed olid juba päris pikaks veninud, siis istutasin nad lahedamatesse tingimustesse. Sel aastal ma väga ei kiirustanud tomatiseemnete külviga, sest muidu võib juhtuda, et taimed kasvavad enne kasvuhoonesse kolimist liiga suureks ja ei mahu tuppa ära. Eelmisel aastal ma viisin tomatiataimed liiga vara kasvuhoonesse, siis oli vaja neid pidevalt katta ja siis jälle katted ära võtta. Sel korral siis olen tark ja ei torma.




Mõned päevad tagasi ostsin poest pamparohu beebitaimed, mis meie tingimustes tuleb talveks väljast potiga jahedasse ruumi tuua. Sel suvel kasvatan neid pottides, kuid kui puhmad on suuremaks kasvanud, siis katsetan ka peenras kasvatamist. Kuna Saaremaa kliima on mandri omast pehmem, siis võivad need soojalembesed kõrrelised siin talve ka väljas üle elada. Enne teada ei saa, kui pole katsetanud.

Cortaderia selloana 'Pumila'
Cortaderia selloana 'Esperanta'

Netiavarustest leitud piltidel näeb pamparohi päris uhke välja.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar